دانستنی ها

5 نکته مهم راهنمای خرید ارگ و کیبورد

۱) استفاده خود از کیبورد را مشخص کنید

اگر قصد خرید و یادگیری نواختن این ساز را دارید، و یا اگر قصد دنبال کردن نوازندگی به صورت حرفه‌ای را ندارید، کیبوردهای نسبتا ارزان قیمت می‌توانند به خوبی خواسته شما را برآورده کنند. اما اگر یک نوازنده حرفه‌ای هستید که هدفتان داشتن اجراهای زنده است، بهتر است به سراغ کیبوردهای حرفه‌ای‌تر و البته گران قیمت‌تر بروید. این نوع سازها به واسطه داشتن ویژگی‌ها و امکانات تخصصی‌‌تر می‌توانند به زیباتر شدن اجراهای شما کمک شایانی کنند.

برای پی بردن به این ویژگی‌ها، در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با نکات راهنمای خرید ارگ خوب  یا همان راهنمای خرید کیبورد موسیقی بیشتر آشنا کنیم.

۲) انواع کیبوردهای موجود را بشناسید

علاوه بر موگ، کیبوردهای دیجیتالی دیگری نیز توسط سایر افراد تولید شده است؛ مانند آلسیس، کاسیو، کرگ، رولند و یاماها. از آنجایی‌که که کیبوردها چندین مشخصه را ارائه می‌دهند، همان‌طور که در زیر آمده است، به دسته‌های متفاوت تقسیم می‌شوند:

(چنانچه قصد نواختن سنتور را دارید، برای مشاهده و مقایسه قیمت ساز سنتور مبتدی مطالعه این مقاله را به شما پیشنهاد می‌دهیم)

 

۳) دانش موسیقی فعلی‌تان را در نظر بگیرید

نکته‌ی دیگری که می‌تواند راهنمای خرید ارگ مناسب برای آموزش باشد، توجه به سطح دانش خود در زمینه موسیقی است. برخی از انواع کیبورد موسیقی که برای مصارف خانگی طراحی شده‌اند، دارای سیستم‌های دستور عمل داخلی و همچنین دارای نرم‌افزارها و کتاب‌های راهنما هستند.

این سیستم‌های داخلی شامل درس‌هایی است که چگونگی قرار دادن انگشتان روی کلیدها هنگام نواختن را به شما یاد می‌دهد و همچنین  دارای آهنگ‌های از پیش ضبط شده است که هنگام مشخص کردن کلیدهایی که با نت‌های آهنگ هماهنگ است، پخش می‌شود. دریافت مشاوره برای خرید ارگ از افراد حرفه‌ای در این زمینه می‌تواند به شما در انتخاب مناسب‌ترین مدل کیبورد کمک بسیار زیادی کند.

۴) به تعداد کلیدهای موجود در کیبورد توجه کنید

نکته‌ی دیگری که می‌تواند در راهنمای خرید کیبورد موسیقی مهم باشد، توجه به تعداد کلیدها است. تعداد کلیدهای کیبورد دیجیتال معمولا بین ۲۵ تا ۸۸ است و مدل‌هایی که دارای ۸۸ کلید کامل هستند، طبق استاندارد صفحه پیانو طراحی شده‌اند. اکثر کیبوردهای ورک استیشن دارای حداقل ۶۱ کلید و سینتی سایزرهای رده پایین‌تر عموما دارای حداقل ۲۵ کلید هستند، اگرچه بیشتر کیبوردهای مدل خانگی دارای ۴۹، ۶۱ و یا ۷۶ کلید می‌باشند.

هر چه تعداد کلیدهای ساز شما بیشتر باشد، دامنه‌ی آن وسیع‌تر می‌شود؛ یک کیبورد ۲۵ کلیدی تنها دارای دامنه‌ی ۲ اکتاو است؛ در حالی که کیبوردی با ۴۹ کلیدی، محدوده‌ی ۴ اکتاو دارد؛ کیبورد ۶۱ کلیدی محدوده‌ی ۵، کیبورد با ۷۶ کلید ۶ اکتاو را پوشش می‌دهد و در نهایت کیبورد ۸۸ کلیدی دارای محدوده‌ی ۷ اکتاو است (هر اکتاو شامل ۷ کلید سفید و ۵ کلید سیاه یا ۱۲ صدای کروماتیک است).

به طور کلی، هرچه ساز بزرگ‌تر باشد، برای سایر ویژگی‌ها فضای بیشتری وجود دارد و در عین حال، حمل کردن آن نیز سخت‌تر می‌شود؛ ممکن است مجبور شوید از کیبورد ۸۸ کلیدی با محدوده‌ی ۷ اکتاو به دلیل سهولت حمل یک کیبورد کوچک‌تر که به راحتی قابل حمل باشد، چشم‌پوشی کنید.

۵) کیبورد با کلیدهایی انتخاب کنید که نواختنش آسان باشد

علاوه بر دقت به تعداد کلیدها، دقت کنید کلیدها به‌گونه‌ای طراحی شده باشند که پس از نواختن، دچار درد انگشت یا سندروم تونل کارپ (نشانگان مجرای مچ دستی) نشوید. دو ویژگی مهمی که هنگام انتخاب ارگ و کیبورد باید به آن توجه کنید، حساسیت لمسی (تاچ) و کلیدهای سنگین است:

  • حساسیت لمسی یا تاچ بدان معنی است که قدرت صدا به این بستگی دارد که چقدر کلیدها را محکم فشار می‌دهید. در کیبوردهای حساس به لمس، اگر کلیدها را به‌آرامی فشار دهید، صدایی ملایم تولید می‌شود؛ و اگر کلیدها را با قدرت بیشتری فشار دهید، صدای قوی‌تری را خواهید شنید. حساسیت لمسی معمولاً جزء ویژگی‌های کیبوردهای رده پایین نیست.
  • کلیدهای سنگین، نیروی بیشتری از شما می‌گیرند تا آن‌ها را به پایین فشار دهید، اما سریع‌تر از کلیدهای سبک به بالا باز می‌گردند. وزن بیشتر کلید می‌تواند ساز شما را سنگین‌تر، گران‌تر و غیرقابل‌حمل‌تر کند، اما اگر قصد دارید هر بار به مدت طولانی ساز بزنید، راحتی انگشتانتان با کلیدهای سنگین بیشتر است.
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *